LEARNING BY DOING

Proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Transnaţional Dunărea

COMUNICAT DE PRESĂ 1 IUNIE 2017

Camera de Comert si Industrie Hunedoara, impreuna cu Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic reprezinta Romania in cadrul proiectului Learning by Doing, finantat de Uniunea Europeana prin Programul Transnational Dunarea, care sprijina proiectele de cooperare transnationala in conformitate cu prioritatile Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii (EUSDR).

Obiectivul principal al proiectului este imbunatatirea capacitatii tuturor actorilor relevanti in educatie si formare profesionala prin consolidarea parteneriatelor la nivel regional, national si transnational, pentru a facilita dezvoltarea si consolidarea sistemelor existente de educatie si formare profesionala din tarile din Regiunea Dunarii.

Learning by Doing al carui Leader Partner este Camera de Comert si Industrie Budapesta, Ungaria, aduce laolalta 24 de parteneri, din care 11 sunt finantati prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), 4 parteneri beneficiaza de spriin prin Instrumentul de Asistenta pentru Preaderare (IPA) si 9 Parteneri Strategici Asociati.
Valoarea proiectului este de 2.358.967 euro, iar durata de implementare este ianuarie 2017 – iunie 2019.
In cadrul proiectului, Camera de Comert si Industrie Hunedoara a organizat in perioada 28-31 mai o vizita de studiu la care au participat parteneri si stakeholderi din Ungaria, Serbia si Romania. Agenda a inclus vizite la Eurosport DHS SA si Recom Sid SA, companii din judetul Hunedora implicate in pregatirea practica a elevilor din cadrul invatamantului profesional si tehnic, in cadrul carora s-a discutat despre rezultatele obtinute si asteptarile acestor doua mari companii, privind evolutia VET si a invatamantului dual in Romania.

De asemenea, a fost organizata o intalnire de lucru la Inspectoratul Scolar Hunedoara unde s-a discutat despre prioritatile invatamantului profesional si tehnic, despre rolul CLDPS-urilor locale si al stakeholderilor pentru dezvoltarea acestui tip de invatamant si au fost prezentate exemple relevante de bune practici VET.
In cursul zilei de 30 mai 2017, delegatia s-a intalnit cu dl. Mircea Bobora – Presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, pentru a discuta despre specificul judetului Hunedoara privind economia si forta de munca disponibila, dar si despre rolul pe care il au autoritatile publice in guvernarea invatamantului profesional, la nivelul conducerii locale.
Din programul delegatiei nu au lipsit vizitele la Cetatea Devei, Castelul Corvinilor, dar si la Motel Cincis, locuri apreciate de musafirii nostri.

GALERIE DE IMAGINI

COMUNICATE DE PRESĂ

Seminar de informare – Start Up Vest – Timișoara

Evenimentul va avea loc la sediul Comsertim din Timișoara, ...

Seminar de informare – Start Up Vest – Reșița

CCIHD va organiza în 14 iunie 2018, la Aula Magna a ...

BLOG

Spuneți Da sau Nu? Pentru telefoane mobile în școli?

Spuneți Da sau Nu? Pentru telefoane mobile în școli? ...

Un exemplu de succes de învățământ dual

Teoria învățată în școlile vocaționale poate fi direct ...


Comments are closed.